Sunday 25 September 2011

Karakterli, ekonomik ve ucuz oto kiralama

Dacia Duster ile ilgili açıkçası tereddütlerimiz vardı: Fiyatı ile iddialı olduğunu, sunacaklarmınsa fiyatına paralel olacağını düşünüyorduk. Fakat 1.5 İt dCi seçeneği ile konuğumuz olduktan sonra tereddütlerimiz tamamen yok oldu. Küçük sınıf otomobil fiyatına iddialı bir SUV saün almak isteyenler için Duster'ı rahatlıkla tavsiye edebilirsiniz.

Duster'ın eli tasanın konusunda da çok güçlü. Dikiz aynasından bakarken ya da bir yerde çayınızı yudumlarken Duster'ı hareket lıalinde gördüğünüzde park halindekinden çok daha fazla etkileniyor ve cazibesine daha fazla kapılıyorsunuz. Yani taşanını asla ucuz değil.

Orta konsol ve diğer bazı yerlere serpiştirilen ahşap görünümlü parlak detaylar (Lauerate paketinde standart) kalite çıtasını bir hayli yükseğe çıkanyor. Genişlik açısuıdan bir sonuıu bulunmayan iç mekanda ön ve arkadaki diz, baş ve omuz mesafeleri son derece iyi. Duster'ın bagaj hacmi de beklentileri çok rahat karşılıyor. Malzeme kalitesi ve iş-
Fiyatı, Renault güvencesi ve geniş iç mekanıyla zaten çekici bir alternatif olan Dacia Duster, ekonomiyi iyi bir performansla harmanlayan 1.5 It'lik dCi dizel motoruyla albenisini daha da artırdı.

çilik konusunda elbette bazı yerlerde sonullar var ama bu donamın paketi ile bunlar daha rahat göz ardı ediliyor. Diğer Dacia modellerinde de kullanılan iç mekan konseptinin alışkanlıkla çözülen bazı kullanım zorlukları var. Örneğin cam açma düğmeleri önde orta konsolun üzerinde, arkada ise iki koltuğun ortasında konumlandırılmış. Su fıskiyesini kullandığınızda, silecekleri manuel olarak çalıştırmanız gerekiyor. Görüş açılan konusunda sıkıntı yaşamadığımız Duster'ın bu motor-donanım kombinasyonuma sessizliği de daha iyi. Benzinli seçeneğe göre hızlanma isteğinin daha yüksek olması ve yüksek hızlara daha kolay ulaşılması da aracın başarılı özel-
likleri arasında. Gmılardan sızan rüzgar sesi sürüş sırasında bizi çok fazla rahatsız etmedi. Koltuklanıl kalitesi çok iyi olmasa bile bu durum sürüşe olumsuz etki yapmıyor.

Süspansiyonun yumuşak ayarı yüksek konfor sağlıyor. 5 ileri oranlı manuel şanzımanın sürüşe yansıttığı net bir olumsuzluk yok. İlk hızlanmalar sırasında şanzıman üzerine düşeni rahatlıkla yerine getirirken, üst \itesler ekonomi odaklı seçilmiş. Rcnault'nun 85 HP güç üreten 1.5 It'lik dizel motoru bu araçta da iyi bir sonuç venniş. Yakıt tüketiminde şov yapan ünite, performans konusunda eksiklik hissettirmiyor.

Yönlendirme kabiliyeti sınırlı bir perfonnans sunan Duster, kısa aralıklı virajlarda biraz tedirginlik ya-şatsa da genel anlamda güven vermeyi başarıyor. Otoyol kullanımlarında da dengesini konımayı başaran Duster, birçok rakibinden daha iyi bir yol tutuş karakteri sunuyor. Fren performansı ise güvenlik beklentilerini karşılıyor.Oto kiralama oto kiralama oto kiralama

No comments:

Post a Comment