Friday 18 November 2011

Medyum Nedir Detayli Bilgiler

Ruhculuk hakkinda bilgi veren sozluklerde, "duyarli, yani psisik bakimdan hassas yapili veya ozel yeteneklere sahip kimselerin,dunyadaki bedenini terketmis varliklarla ruhani irtibat kurarak, onlardan aldigi tesirleri cesitli tezahurler halinde dunyaya yansitmasi" olarak tanimlanir. Ancak herhangi bir bedensiz varligin katkisinin sozkonusu olmadigi medyumluk turleri de vardir.
Medyumluk ozelliklerine gore siniflandirirsak 2 ayrilir diyebiliriz…Bunlar fiziksel medyumluk ve zihinsel medyumluk olarak guruplanir…
· Fiziksel medyumluk materyalizasyon , demateryalizasyon , levitasyon , telekinezi vs. gibi fiziksel olusumlarin sozkonusu oldugu paranormal fenomenleri kapsar.
· Zihinsel medyumluk ise, bilgi alisverisinin sozkonusu oldugu medyumlugu, yani medyumun soz veya yaziyla bilgi aktarimini kapsar. Zihinsel medyumluk da kendi icinde cesitli gruplara ayrilir ki, bunlardan biri sezgisel medyumluktur .
Uzmanlar yeterince gorgu, bilgi ve deneyime sahip olunmadan bu alanda deney yapmanin son derece sakincali oldugunu bildirmektedirler. Ote yandan, gunumuzde kendisini “medyum ” adiyla tanitan, fakat medyumlukla uzaktan yakindan hicbir ilgisi olmayan sayisiz falci turemistir. Oysa ruhculuga gore, medyumluk gelecek hakkinda bilgi almak degildir; aksine, bu gibi sorularin soruldugu ruhsal irtibat seanslari genellikle beraberinde obsesyon tehlikesini getirdiginden, ruhcular seanslarda bu tip sorular sorulmasindan kacinilmasi gerektigini bildirirler. Ruhcular, maddi cikar saglamak, eglenmek, vakit gecirmek,gelecekten bilgi almak amaciyla kalitesiz sorularin soruldugu ve obsesyonla sonuclanan bu gibi ruhsal irtibatlara “abes irtibat ” adini verirler.Bu da sayet ortada bir tedavi varsa bunu negatif yonde etkiler boylece menfi cikarlardan uzaklasmis olunur…

Kaynak :
Medyum
Medyum Hoca

No comments:

Post a Comment