Monday 24 October 2011

Çikolata Nedir Nasıl Yapılır

Pek çok insan gibiyseniz, çikolata bir lüks değildir, bu bir zorunluluk. Genellikle beşinci gıda grubu, çikolata, gıda ile insanların sevgisini işleri en yaygın ve tutkulu bir ilham kaynağı olmuştur. Tadı 2000 yıl içinde inanılmaz bir şey, çikolata, keşfedildiğinden bu yana hayranlık süre önce de diğer faydaları dahil etmiştir. Çikolata, blues, kalp-damar sağlığı (daha yakınlarda) bir parçası ve hatta para bir form için bir afrodizyak, doğal bir tedavi olarak kabul edilmiştir. Zengin tarihi ve özellikle sağlık ve sosyal önemi, biz Recipe4Living az çikolata için bir rehber dahil etmek için sadece sağ düşündüm. Nasıl yapılmış çikolata geçmiş hakkında merakınızı gidermek ve nasıl seçebileceğiniz, mağaza ve kendi evinizde çikolata hazırlamak.

Çikolata Kısa Bir Tarihi

Maya Başlangıçlar
Çikolata saplantısı aslında Meksika ve Orta Amerika (MS 250-900) Maya uygarlığı ile pek çok asır önce başladı. Ancak çikolata, Maya formu hemen hemen bugün nelerden zevk için herhangi bir benzerlik taşıyordu. En Mayalar çikolatanın kaynağı kakao ağacı, arka bahçelerinde büyümüş ve daha sonra fermente tohumlar, kavrulmuş, ve toprak hasat. Su ve sıcak biber baharat ile birlikte, yere yapıştırın Maya yaşamının bir parçası olarak düzenli zevk şekersiz köpüklü bir içecek haline geldi.

Aztek ve Kutsal Brew
Aztekler bu acı içki uyarlanmış ve hatta tanrıların gıda olarak. Kelime çikolata, acı içki anlamına gelen Aztek kelime "xocoatl," gelir. En Mayalar içkinin tadını çıkarabilir, çikolata, royalti, rahipler, ve Aztek kültürünün en yüksek sosyal sınıfın diğer üyeleri için ayrılmıştır. Çikolata, kakao tohumları para bir form haline geldiğini Aztek toplumunun önemli bir parçası oldu.

Avrupa'ya Yolculuk
Hernando Cortez liderliğindeki İspanyol, Meksika 1521 yılında fethettiği zaman, Aztekler için çikolata önemi üzerinde hızlı bir şekilde aldı ve eve nakliye başladı. İspanyolca çok pahalı ithalat, tarçın, şeker, ve diğer baharatlar ve yaklaşık 300 yıl boyunca İspanyol soylular tarafından sadece zevk gizli bir içki, çikolata tuttu. İspanyolca telif diğer Avrupalılar evlenerek başladığında, kelime hızla yayıldı ve tüm Avrupa'da kısa sürede popüler oldu, ama sadece zenginler için. 18. ve 19. yüzyıla kadar, deniz ticareti geliştirmek ve çikolata seri üretim başladı, çoğu orta sınıf çikolata göze olabilir değil. 18. yüzyılın sonlarında, İngiltere boyunca çikolata evleri, kahvehaneler gibi popüler.

Çikolata yapma

Pek çok ekin aksine, narin kakao ağacının bakla, çikolata zahmetli bir ilişki oluşturarak verme süreci, elle toplanan olmalıdır. Bölmelerin tek tek açılır ve hamuru kaplı tohumları ayıklanır. Acıyı azaltmak için, kakao tohumu birkaç gün (şaraplık üzüm gibi) fermente ve sonra kurutulur. Bu noktada, çiftçiler, endüstriyel makineler, kurumsal alıcılar, kakao tohumu çuvalları satmak. Fabrika zemin, büyük makineler, tohum, tat ve aroma serbest kavurun. Kavrulmuş tohumları, sonra çikolata likörü (likör) zemin uç veya kalp ulaşmak için açık kırık. Bu kalın sıvı, kakao yağı ve kakao, çikolata farklı türde oluşturmak için manipüle.

Kakao - genellikle pişirme kullanılan toz Bu formu, çikolata, kakao yağı kaldırıldı pulverize kakao yapılır .

Şekersiz Çikolata (Pişirme / Bitter Çikolata) -% 45 kakao ve% 55 kakao yağı, saf, değiştirilmemiş çikolata likör, .

Acı Çikolata (Yarı-Tatlı) - Şeker, kakao yağı, lesitin ve vanilya en az% 35 çikolata içki içeren bu tür çikolata, çikolata likör eklenir. Bittersweet çikolata ve tatlı, yarı tatlı çikolata pişirme birbirinin yerine kullanılır.
Kuvertür Bu terim, en yüksek kalitede bittersweet ve yarı-tatlı çikolata çeşitleri verilmektedir. Kuvertür çikolata, çikolata likörü daha yüksek bir yüzdesi (hatta% 70) içerir.

Bitter Çikolata (Ayrıca, ABD Hükümeti tarafından Tatlı Çikolata olarak adlandırılan) - süt içeren çikolata,% 15 ve% 35 çikolata içki arasında bu form eklenir. Bitter çikolata, koyu renk olsa da aslında bittersweet çikolata tadı daha hafif ve yarı-tatlı.

Sütlü Çikolata - Bu popüler çikolata, süt veya süt katı ve% 10 -% 25 çikolata likör içerir. Sütlü çikolata, daha yumuşak, tatlı ve koyu çeşitleri daha az acı.

Beyaz Çikolata - beyaz çikolata, kakao içerdiğinden, gerçekten çikolata bulunuyor . Beyaz "çikolata", kakao yağı, vanilya, süt ve şekerden yapılır. Bu çikolata olmayabilir, ama yine de lezzetli.

Çikolata Sizin için iyi !........ Dürüst!

* Asansör-Çikolata Mood, hafif bir ruh hali asansör / anti-depresan feniletilamin içerir ve aynı zamanda beynimiz, sevgi ve mutluluk hissediyorum üretir aynı kimyasal olur. Çikolata, çok küçük miktarlarda gibi kafein gibi ruh hali, "yükseltmek" diğer uyarıcılar içerir. Aslında, bir gram sütlü çikolata, sadece bir fincan kafeinsiz kahve gibi kafein vardır. Bu kimyasalların çok hafif olduğundan, çikolata (kaç kişi hakkında ne düşünüyorsunuz rağmen) fiziksel bağımlılık olarak kabul değildir.

o nihai afrodizyak yapmak ister misiniz? Çikolata gibi, biber tadı ve kalp hızı yükseltmek için yeteneklerini yoğunluğu için bir afrodizyak olarak kabul edilir. Mayalar ve Aztekler, bu büyük eşleştirme anlaşılır ve bugün birçok çikolatacıları kendi tatlılar chilies farklı türde ekliyoruz. Diğer önemli bir deneyin. Bu büyük tarifleri deneyin:

Çikolata Chili Alıntılar

Çikolata Chili Dondurma

Baharatlı Çikolatalı Kek

Baharatlı Çikolata Truffles

Maya Sıcak çikolata

Bir Kase Baharatlı Çikolatalı Kek

Kırmızı şarap, çay, meyve ve sebze * Kalp ve Damar Sağlığı gibi, kakao çekirdeği önemli bir antioksidan olarak adlandırılan flavonoidler içerir. Antioksidanlar, vücut hücre ve dokuları zamanla belirli hasarı azaltmak için yardımcı olur. Son yıllarda yapılan çalışmalarda kalp ve damar sağlığı için gerekli bazı hormonları düzenlemek için, çikolatanın içinde bulunan flavonoidler bulundu ve daha fazla immun düzenleyici etkileri olabilir hatta. Bitter çikolata kakao likörü, en yüksek konsantrasyon içeren, sağlık için en iyi olarak kabul edilir. Bitter çikolata, sütlü çikolata bar olarak yaklaşık iki katı gibi bir çok antioksidan içerir.

* Kolesterol-Sadece iyi tadı, çünkü sizin için kötü olduğu anlamına gelmez. Birçok konfor gıdalar aksine, çikolata yemek, kolesterolü yükseltmekle kalmaz. Çikolata ve kakao yağı, hem doymuş ve doymamış yağ içerir. Ama pek çok doymuş yağların aksine, çikolatanın içinde bulunan stearik asit, nötr bir yağ ve kötü kolesterol (LDL) yükseltmek değil. Çikolata, oleik asit, doymamış yağ, aslında iyi kolesterolü (HDL) yükseltmeye yardımcı olabilir, zeytin yağı gibi yağ aynı tip.

Çikolata Bakım

* Depolama-Çikolata, çünkü nem çikolata dokusunu ve görünümünü değiştirecek, buzdolabında saklanabilir olmamalıdır yaklaşık 65-70 derece F., serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Yüksek sıcaklıklar, çikolata yüzey üzerinde bir "abla" ya da "bulut" neden olacaktır. Bu çiçek, tadı ya da çikolata tazelik, sadece görünümünü etkilemez. Kakao yağı kristalleri eritmek ve çikolata yüzey göç neden olmaktadır.

* İzolasyon-Çikolata, çikolata buzdolabında saklamak için değil başka bir nedenle çevresinde herhangi bir yiyecek, kokuları absorbe bir eğilim vardır. Çikolata lezzetini etkileyecektir, çünkü, örneğin, aynı kabin içinde soğan çikolata mağazası etmeyin. Saklama kabı ve tüm hazırlık eşyaları temiz ve kokusuz olduğunu, dikkatli olun.

* Raf Ömrü En çikolata şekilde saklandığı takdirde, yaklaşık bir yıl tutmak ve koyu çeşitleri daha uzun ömürlü olacaktır. Dolgulu çikolata sadece yaklaşık bir ay boyunca saklamanız gerekir.

* Nem tarifi özellikle çağrılara çikolata su ekleyin. Su sertleşmesine çikolata doku ve tutarlılık. Çikolatanın erime bu ilkeyi göz önünde tutun. Buhar kapağı toplamak ve çikolatanın içine düşecek, çünkü bir kapak ile eriyen çikolata örtmeyin. Ihtiyacınız varsa, hafif bir kumaş kapağı kullanabilirsiniz.

* Erime Çikolata Çünkü çikolata ısıya karşı çok hassastır, iyi ısı kaldırılır, yavaş yavaş çikolata eritmek için var. Her zaman düşük ısı ya da üzerinde ısıya çikolata hızlı iştah kesen bir kitle haline gelecektir. Benmari kullanın veya ocak üzerindeki kaynar su ile üst başka bir tencerede çikolata ile tencereye koyun. Çikolata eritmek için bir ısı kaynağından çıkardıktan sonra overcook değil, bu yüzden dikkatli olmak bile devam edeceğini aklınızda tutun.

- Şekersiz çikolata kolayca eritilerek zaman sıvılaştırılması, ancak şekerli çikolata sürekli karıştırılmalıdır.

- Çikolata aromalı kaplama, kakao ve kakao yağı yerine bitkisel yağ, içerir. Daldırma gibi şeyler için kullanmak daha kolay olduğu için Kaplamalar popüler, ama gerçek çikolata lezzeti ve kalitesi yaklaşamaz.

* Yemek konusunda Çikolata tereyağı ile çikolata inceltme önlemek için deneyin. Bunun yerine, ürününüzün kalitesini korumak için daha yüksek oranda kakao yağı ile çikolata bakın. Gibi süt ve acı-tatlı, çikolata çeşitleri, karıştırma, aynı marka kullanın. Bileşenler ve hazırlık, özellikle pek çok akıcı bir şekilde bir araya geliyor değil tatları, şirketler arasında büyük ölçüde değişebilir.

Daha Büyük Çikolata Yemek Tarifleri:

Mole Soslu Tavuk

Türkiye Mole

Çikolata Biscotti

Çikolata & Portakal Swirl Muffins

Flourless Çikolatalı Kek

Diyabetik Dostu Çikolatalı Cheesecake

The Ritz-Carlton Chocolate Chip Cookie

Chocolate Dream Barlar

En İyi Çikolata Brownies

Çikolata Espresso Torte

Çikolata Nane Düşler

Çikolata Molten Lava Cake

Copyright © 2006 Amper Media LLC

Çikolata Nasıl Yapılır

Çikolata Nedir

No comments:

Post a Comment