Monday 24 October 2011

Çikolata Nedir Nasıl Yapılır

Çikolata gibi birini bulmak zor. Birçok kişi, çikolata, kakao çekirdeklerinden elde edilen rafine ürün olduğunu biliyorum ama bugüne kadar kaç çikolata türleri vardır bir düşünce var? Cazip çikolata türleri bir dizi olduğunu bilmek için sürpriz olacak.

Kakao tozu, kakao çekirdekleri hafif yağsız şekersiz toz. Pudra yoğun bir çikolata tadı vermektedir. Bu iki çeşit mevcuttur; bir alkalized ve diğer doğal çeşitli Hollandalı işlenmiş. Açık kahverengi toz ve belirgin bir lezzet vardır. Alkalized çeşitli, daha hafif, daha az asidik, ve koyu renkli.

Şekersiz çikolata 'acı' olarak adlandırılan ve yer kakao çekirdeklerinden elde edilen saf çikolata likörü. Bu oldukça acı bir tadı vardır ve genellikle pişirme amaçlı kullanılır. Bu şekersiz çikolata, kakao, kakao ve kakao yağı açısından zengin olduğundan pişirdiklerinize derin bir lezzet verir. Bu çikolata, beyaz çikolata hariç diğer tüm formları hazırlamak için temel madde olarak kullanılır.

Bitter çikolata, şeker, vanilya, kakao yağı, çikolata likörü ile birlikte bir emülgatör olan lesitin içerir. Şimdiye kadar hiçbir süt katıların bitter çikolata eklenir. Bitter çikolata, karanlığın içindeki kakao yüzdesi% 30% 70 değişebilir bağlıdır.

Acı çikolata ve yarı tatlı çikolata, koyu çikolata kategorisine aittir. Gıda ve İlaç İdaresi departmanı tarafından tanımlandığı gibi, bittersweet çikolata en az% 35 kakao içermesi gerekir. Bittersweet barların çoğu% 50 çikolata içki içerir. Bu tür çikolata, tatlı ve yarı karanlık tatlı çikolata daha acı bir lezzet var. Tatlılık şeker miktarı FDA tarafından düzenlenir olmadığı için üreticiden üreticiye farklılık gösterebilir. Yarı tatlı çikolata da en az% 35 kakao içerir ama acı tatlı çikolata daha tatlıdır.

Sweet bitter çikolata, süt katıların içermediğinden emin anlamda karanlık. Bu çikolata çikolata diğer türlerine göre çok daha tatlı bir tat verir yüksek oranda şeker içerir. Tatlı koyu çikolata Birçok marka 20 ila yüzde 40 kakao içerir.

En popüler çikolata çeşitleri çikolata likörü ile birlikte yoğunlaştırılmış süt veya süt kuru maddesi içeren sütlü çikolata. Bu süt katıların, çikolata yüzde 12 kadar teşkil edebilir. Bunlar genellikle açık renk ve hafif bir çikolata tadı ile çok tatlı.

Beyaz çikolata sınıfının, bu madde kakao yağı adını kaynaklanmaktadır. Bu çikolata kakao yağı dışında herhangi bir diğer ürün içermez. Bu, bu çikolata, vanilya bir tat ve daha açık bir renk, hafif bir çikolata tadı neden nedeni budur.

Kuvertür çikolata ve çikolata türlerini şekerci tarafından kullanılan ve kakao yağı ve kakao likörü yüzdesi bu çikolata yüksek fiyat katkıda zengin. Bu çikolata düzgün ve hızlı bir şekilde eritebilir.

Gianduja çikolata, çikolata ve fındık macun yapılır. Bu süt veya koyu çikolata lezzet için kullanılır. Şeker kaplama çikolata, şekerleme ürünleri ve kakao az miktarda içerir. Zevk ve uygun çeşitli vesilelerle çok sayıda çikolata türleri vardır. Bütün bu çikolata çeşitleri çok ilginç ve hayatınıza lezzet eklemek bağlıdır.

Çikolata Nasıl Yapılır

Çikolata Nedir

No comments:

Post a Comment